Η εταιρεία «Αντωνιάδης Ηλεκτρονικά – Εκπαιδευτικά Λτδ», αποτελεί σήμερα ισωσ το μεγαλύτερο Κέντρο Εκπαιδευτικού Υλικού και Ειδών Χειροτεχνίας στην Κύπρο.

Είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που ασχολείται με τη διάθεση εκπαιδευτικού υλικού, κατάλληλο για τη διδασκαλία και τη μάθηση σημαντικών θεμάτων του περιεχομένου σπουδών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Κολεγίων και Πανεπιστημίων, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Στο νέο κατάστημα, που βρίσκεται στην Λεωφ. Κιλκίς 12 στα Λάτσια, θα βρείτε εποπτικά μέσα διδασκαλίας, κυρίως για τα μαθήματα:

  • Σχεδιασμός & Τεχνολογία, Ηλεκτρονικά
  • Μαθηματικά
  • Φυσικές Επιστήμες (Φυσική, Βιολογία, Επιστήμη, Γεωγραφία, Χημεία)

Επιπλέον, θα βρείτε και άλλα μέσα διδασκαλίας, που μπορούν να αποτελέσουν βοηθήματα, καθώς και εξοπλισμό που αφορά την τεχνολογία στην εκπαίδευση, όπως διαδραστικούς πίνακες και εκπαιδευτικά λογισμικά!

Παράλληλα, η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας έχει επεκταθεί και σε είδη χειροτεχνίας και κατασκευών, καθώς επίσης και σε εργαλεία και είδη κόλλησης, τα οποία εξυπηρετούν τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και τις ανάγκες των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών.

Τέλος, η εταιρεία διαθέτει διάφορες πρωτότυπες επιστημονικές ιδέες σε πακέτα κατασκευών και πειραμάτων, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά (και όχι μόνο!) που έχουν το ταλέντο, την όρεξη και την επιθυμία να ασχοληθούν με τέτοιου είδους κατασκευές και πειράματα.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η παροχή ψηλού επιπέδου υπηρεσιών, καθώς επίσης και προϊόντων επώνυμων, ποιοτικά ελεγμένων, σύγχρονων και ταυτισμένων με τις νέες τεχνολογίες. Προσπάθειά της είναι η κατανόηση των αναγκών των πελατών της, προτείνοντάς τους τις καλύτερες λύσεις.

Σύντομο ιστορικό:

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 σε ένα πολύ μικρό χώρο στην οδό Ιπποκράτους (πάροδος Λήδρας) στη Λευκωσία. Κύρια αρχική ενασχόλησή της ήταν η εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και μικροσυσκευών.

Οι πρώτες της εισαγωγές ηλεκτρονικών κατασκευών (ΚΙΤS) προέρχονταν από την Ελλάδα. Η συνεργασία της με την Smart Electronics ήταν το έναυσμα για την μετέπειτα πορεία της και την ενασχόλησή της με τον εκπαιδευτικό τομέα.

Παράλληλα, αντιλήφθηκε ότι με την εισαγωγή στην εκπαίδευση του μαθήματος «Σχεδιασμός & Τεχνολογία», δημιουργήθηκε η ανάγκη τροφοδοσίας, τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και των ίδιων των σχολείων απευθείας, με υλικά και εξοπλισμούς για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του μαθήματος. Έτσι στράφηκε προς την ευρωπαϊκή κυρίως αγορά, για την εξεύρεση εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για τη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος.

Με την πάροδο του χρόνου, παρακολουθώντας τις απαιτήσεις και τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, μεγάλωσε τη γκάμα των προϊόντων της και επέκτεινε τις ασχολίες της και σε εξοπλισμούς για άλλα μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Φυσική, Επιστήμη, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία, Τέχνη κλπ, αλλά και για την Ειδική Εκπαίδευση.

Το 2002 μεταφέρθηκε σε ένα μεγαλύτερο, ιδιόκτητο χώρο στην οδό Ιφιγενείας στην Ακρόπολη. Παράλληλα, η ενασχόλησή της με τα γενικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συσκευές εγκαταλείφτηκε σχεδόν τελείως, επεκτείνοντας τη γκάμα των προϊόντων της σε περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό.

Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας αποτελεί η χρονιά 2012, όπου η «Αντωνιάδης Ηλεκτρονικά-Εκπαιδευτικά Λτδ» μεταμορφώνεται και εξελίσσεται. Το νέο λογότυπο, εμπνευσμένο από τους κύριους τομείς ενασχόλησης της εταιρείας, κάνει την εμφάνισή του. Το σλόγκαν «κάνουμε τη γνώση δημιουργία» δηλώνει ότι η γνώση μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της δημιουργίας.

Ακολουθώντας τα νέα δεδομένα και την εξέλιξη της τεχνολογίας, η εταιρεία προχωρά σε νέους τρόπους επικοινωνίας. Η δημιουργία και η λειτουργία της προϊοντικής ιστοσελίδας της www.antoniadis.com.cy την ίδια χρονιά αποτελούν σημαντικά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Επιπλέον, η παρουσία της σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Google+, Twitter, Pinterest) της δίνουν την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους πελάτες της για ενημέρωση, αλλά και για διοργάνωση διαγωνισμών και άλλων δραστηριοτήτων.

Από το φθινόπωρο του 2013 η εταιρεία δημιουργεί το δικό της Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης! Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία με διάφορα υλικά και εργαλεία, η εκμάθηση διαφορετικών τεχνικών, αλλά και η δημιουργία κατασκευών χειροτεχνίας! Με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από το Εργαστήρι Δημιουργικότητας, τον Νοέμβριο του 2016 δημιουργήθηκε του blogτης εταιρείας (www.antoniadis.blog), στο οποίο αναρτώνται τα νέα και ότι έχει να κάνει με το Εργαστήρι, όπου κανείς μέσα μπορεί να εντοπίσει και να αναζητήσει ιδέες και προτάσεις για κατασκευές, οδηγίες με απλά βήματα πως γίνονται διάφορες τεχνικές αλλά και πληροφορίες για τα σεμινάρια που διοργανώνονται στον χώρο του Εργαστηρίου.

Η συνεχής ανάπτυξη της δουλειάς, καθώς και οι εξελίξεις της τεχνολογίας οδηγούν την εταιρεία στην περαιτέρω ανάπτυξη της. Το καλοκαίρι του 2018 η υπάρχουσα ιστοσελίδα μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο, εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) και πλέον οι πελάτες της μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους on-line, ευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της αγοράς των προϊόντων.

Τέλος, πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο κομμάτι της εξέλιξης της, το φθινόπωρο του 2018 η εταιρεία μεταφέρεται σε νέο μεγαλύτερο κατάστημα 300 τ.μ. στη Λεωφόρο Κιλκίς στα Λατσιά, παραμένοντας προσηλωμένη στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η προσπάθεια για το καλύτερο δεν έχει σταματήσει και έτσι η ιστορία θα έχει και άλλα καλύτερα κεφάλαια στο προσεχές μέλλον!

 

Αντωνιάδης Ηλεκτρονικά-Εκπαιδευτικά Λτδ

«κάνουμε τη γνώση δημιουργία»