LEGO® Education WeDo 2.0 Core Set

LEGO350

New product

Το Lego Education WeDo 2.0 έχει καταργηθεί από την LEGO. Αντικαταστάτης τους είναι το Lego Education Spike Essential Set

Η εισαγωγή στη Ρομποτική γίνεται παιχνίδι με το LEGO Education WeDo 2.0! Κάντε τα πρώτα σας βήματα στον προγραμματισμό μέσα από μια σειρά διαθεματικών δραστηριοτήτων και κάντε τις κατασκευές σας να ζωντανέψουν!

More details

Προσωρινά μη διαθέσιμο

Το Lego Education WeDo 2.0 έχει καταργηθεί από την LEGO. Αντικαταστάτης τους είναι το Lego Education Spike Essential Set

Αυτό το σετ αποτελεί την πιο πρόσφατη εκπαιδευτική πρόταση της LEGO Education, η οποία βασίζεται στα πιο σύγχρονα επιστημονικά πρότυπα και δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργικότητα τη φαντασία και την περιέργεια των μαθητών. Το σετ παραδίδεται σε ένα κουτί αποθήκευσης και συνοδεύεται από ένα δίσκο διαλογής, αυτοκόλλητα για διευκόλυνση της ταξινόμησης, 1 Smarthub (Εγκέφαλος), 1 κινητήρα (Medium Motor), 1 αισθητήρα κίνησης (Motion Sensor), 1 αισθητήρα κλίσης (Tilt Sensor), και αρκετά δομικά υλικά.

Το λογισμικό, που υποστηρίζεται από Laptops, σταθερούς Η/Υ, αλλά και Tablet, παρέχει ένα φιλικό και εύχρηστο προς τους μαθητές περιβάλλον προγραμματισμού, καθώς επίσης και το πρόγραμμα σπουδών το οποίο δομείται από μαθήματα με θέματα φυσικής, επιστημών γης και διαστήματος, μηχανικής και πολλών άλλων. Παρέχεται επίσης το πρόγραμμα E-learning με βιντεο-μαθήματα ώστε η διευκολυνθεί η διαδικασία εκμάθησης των εκπαιδευτικών.

Ηλικία 7+ 

Το πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 περιλαμβάνει:

  • Υλικό280 δομικά υλικά για τη δημιουργία κατασκευών και μοντέλων
    • Smarthub: Το Smarthub (Εγκέφαλος) είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελεί μέρος της σειράς LEGO Power Functions (LPF) 2.0, μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα της LEGO Education. Έχει ενσωματωμένο Bluetooth τεχνολογίας Low Energy, που εξυπηρετεί τη σύνδεση με το λογισμικό. Τροφοδοτείται με 2 μπαταρίες ΑΑ, ή με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία (δεν περιλαμβάνονται). Έχει δύο θύρες εσόδου / Εξόδου για τη σύνδεση κινητήρων ή αισθητήρων καθώς και ένα λαμπάκι LED το οποίο μπορεί να αναπαράγει 10 διαφορετικά χρώματα.
    • Κινητήρας (Medium Motor): Ο κινητήρας προγραμματίζεται ώστε να περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα με ισχύ που επιλέγει ο χρήστης
    • Αισθητήρας κίνησης (Motion Sensor): Ο αισθητήρας κίνησης μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα εντός εύρους 15 εκατοστών ανάλογα με το σχέδιο του αντικειμένου. Ο αισθητήρας κίνησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής εμβέλειας και μπορεί να ανιχνεύσει αν ένα αντικείμενο είναι κοντά ή μακριά (μέχρι 15 εκατ.).
    • Αισθητήρας Κλίσης (Tilt Sensor): Ο αισθητήρας κλίσης ανιχνεύει αλλαγές μέσα σε έξι διαφορετικές θέσεις: κλίση προς τα δεξιά, κλίση προς τα αριστερά, κλίση προς τα πάνω, κλίση προς τα κάτω, χωρίς κλίση, οποιαδήποτε κλίση (κούνημα).
    • Αυτοκόλλητα: Αυτοκόλλητα – ετικέτες που διευκολύνουν την ταξινόμηση. 

  • Πρόγραμμα σπουδών: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, βασίζεται στα πιο πρόσφατα πρότυπα τεχνολογίας και επιστήμης και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πρώτη έως τη τετάρτη δημοτικού. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα «εκπαιδευτικό ταξίδι» με θέματα όπως: η ζωή, η φυσική, το διάστημα η μηχανική κ.α. Περιλαμβάνονται πάνω από 40 ώρες εκπαιδευτικού περιεχομένου.

  • Λογισμικό: Το WeDo 2.0 Software παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα εκπαίδευσης, με ένα φιλικό περιβάλλον προς τους μαθητές, επιτρέποντάς τους διεξάγουν έρευνες, να προγραμματίσουν τις κατασκευές τους κ.α. Ο προγραμματισμός αποτελεί αυτή τη στιγμή απαραίτητο χαρακτηριστικό στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα του WeDo 2.0 βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες στον προγραμματισμό με έναν διαισθητικό τρόπο, αφήνοντάς τους να φέρουν τις δημιουργίες τους στη ζωή, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τις ικανότητες υπολογιστικής σκέψης. Οι εντολές αποτελούνται από χρωματιστά πλακίδια (Blocks) τα οποία τοποθετούνται στο προγραμματισμό περιβάλλον με ένα απλό Drag & Drop. Για να δείτε τη λίστα με τα ελάχιστα χαρακτηριστά που θα πρέπει να έχουν οι συσκεύες σας παρακαλώ πατήσετε εδώ. Για να κατεβάσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το λογισμικό κάντε κλικ στο μπλε κουμπάκι που βρίσκεται παρακάτω (download your software).

    Η σύνδεση του WeDo 2.0 με την συσκευή σας πραγματοποιείται ασύρματα αξιοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth 4.0 Low Energy. Για σταθερούς υπολογιστές ή Laptop, όπου δεν υπάρχει Bluetooth, για τη σύνδεση απαιτείται το USB Bluetooth Dongle BLED 112. Για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 7 το BLED 112αποτελεί το μόνο συμβατό USB Dongle για να επιτευχθεί η σύνδεση όπως αναφέρει και η LEGO Education.


    Μέσω του λογισμικού ο χρήστης:
    1. Έχει πρόσβαση σε όλα τα Project
    2. Μπορεί να προγραμματίσει και δώσει ζωή στις κατασκευές
    3. Έχει πρόσβαση σε οδηγίες κατασκευής διάφορων μοντέλων 
    4. Έχει πρόσβαση στο εργαλείο καταγραφής προόδο

Εκπαιδευτικά Οφέλη

  • Διερεύνηση, σχεδιασμός και κατασκευή λύσεων
  • Εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων προγραμματισμού
  • Χτίσιμο συνεργασίας και παρουσίαση των δεξιοτήτων
  • Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και επίλυση προβλημάτων

Δωρεάν Προγράμματα e-Learning για τα προϊόντα LEGO Education

Τα προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης είναι εκπαιδευτικά προγράμματα στο διαδίκτυο σχεδιασμένα από την LEGO® για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία των μαθητών και την αποτελεσματικότητα της μάθησης ενώ χρησιμοποιείτε τα προϊόντα της LEGO Education στην τάξη σας.

45300

Ηλικίες7+
ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην ιδια κατηγορια