Σετ πλαστικές χάντρες μοτίβων

MAT5400

New product

Ιδανικό πακέτο για την εκμάθηση προμαθηματικών εννοιών.

More details

€27.00

Προειδοποίηση: Τελευταία κομμάτια σε απόθεμα! Επικοινωνήστε μαζί μας για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας

Η δημιουργία μοτίβων είναι σημαντική για τους μαθητές και βασική δραστηριότητα στο νηπιαγωγείο και σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Από όλες τις νοητικές ικανότητες, η αναγνώριση προτύπων έχει την υψηλότερη συσχέτιση με τη γενική νοημοσύνη. Η αναγνώριση προτύπων είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουν την τάξη σε ένα χάος. Η ικανότητα να αναγνωρίζουν, να εντοπίζουν και να δημιουργήσουν μοτίβα όχι μόνο υποστηρίζει την μάθηση των μαθηματικών, συμβάλλει επίσης στην ευρύτερη κοινωνική ανάπτυξη. Με την κατανόηση των προτύπων, τα παιδιά είναι σε θέση να κάνουν προβλέψεις για το τι θα πρέπει να έρθει επόμενο. Σχεδόν κάθε επιθυμητό επάγγελμα απαιτεί δεξιότητες αναγνώρισης προτύπων.

Το κουτί περιέχει 300 χάντρες σε 3 διαστάσεις: σφαίρα, κύλινδρο, κύβο και σε 6 χρώματα. Επίσης, διατίθενται 6 χρωματιστά κορδόνια για τη δημιουργία μοτίβων.

Ενδεικτικές δραστηριότητες

  • Τα παιδιά μπορούν να περάσουν τις χάντρες στο κορδόνι και να δημιουργήσουν ένα μοτίβο το οποίο μπορούν να επαναλάβουν μέχρι να γεμίσουν όλο το κορδόνι. Μπορούν να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά μοτίβα. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα αναπτύσσουν και τη λεπτή κινητικότητα, τη λογική ακολουθία και τη μνήμη.
  • Μπορούν να φτιάξουν μοτίβα και με κλειστά τα μάτια εξασκώντας με αυτό τον τρόπο την αφή.
  • Μπορούν να δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια. Κάθε χάντρα θα αντιστοιχεί σε ένα μουσικό όργανο. Ανάλογα με τη σειρά που θα περάσουν τις χάντρες στο κορδόνι θα παίζουν και τα μουσικά όργανα. Τα παιδιά με την απεριόριστη φαντασία τους μπορούν να φτιάξουν άπειρα μουσικά κομμάτια!
  • Φτιάξτε κάρτες με αριθμούς. Δώστε στο παιδί μια κάρτα και ζητήστε του να περάσει όσες χάντρες αντιστοιχούν στον αριθμό. Μπορείτε επίσης να κάνετε πρόσθεση και αφαίρεση. Φτιάξτε κάρτες με τα σύμβολα ( και – και =) Αφού τα παιδιά περάσουν έναν αριθμό χαντρών στο κορδόνι τοποθετήστε μπροστά του την κάρτα με τον αριθμό και βάλτε δίπλα το σύμβολο της πρόσθεσης και δίπλα ένας αριθμό και ζητήστε να προσθέσει στο κορδόνι τις αντίστοιχες χάντρες και μετά να τις μετρήσει όλες μαζί και να μας πει το σύνολο. Στη συνέχεια βάλτε δίπλα το σύμβολο (=) και ζητήστε τους να βάλουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο σύνολο μου μόλις βρήκαν.

1041-6RR

Ηλικίες 3+
Κομμάτια 311
ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην ιδια κατηγορια