Κινέζικο Τετράγωνο (Tangram) 4σετ 28τεμάχια

MAT552

New product

€7.00

Προειδοποίηση: Τελευταία κομμάτια σε απόθεμα! Επικοινωνήστε μαζί μας για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας

Σετ με 7 διαφορετικά σχήματα για να συμπληρωθεί το κινέζικο τετράγωνο (tangram).

Κινέζικα Τετράγωνα: Τάνγκραμ. Το κάθε σετ αποτελείται από 7 διαφορετικά σχήματα. Διατίθεται και σε συσκευασία που περιέχει σετ των 7 τεμαχίων σε 4 διαφορετικά χρώματα.

Το τάνγκραμ είναι ένα παζλ που αποτελείται από επτά επίπεδα σχήματα, που ονομάζονται ταν (tanεπτάρι), τα οποία ενώνονται για να σχηματίσουν σχήματα. Ο στόχος του παζλ είναι να διαμορφώσει κάποιο συγκεκριμένο σχήμα (του οποίου δίνεται μόνο ένα περίγραμμα ή μια σιλουέτα) χρησιμοποιώντας και τα επτά κομμάτια, χωρίς να επικαλύπτει το ένα το άλλο. Θεωρείται ένα από τα παιχνίδια που καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη και τη μαθηματική δεξιότητα.

Φημολογείται ότι το τάνγκραμ έχει εφευρεθεί στην Κίνα κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Σονγκ, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ευρώπη μέσω των εμπορικών πλοίων στις αρχές του 19ου αιώνα. Έγινε πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη για κάποιο χρονικό διάστημα, και αργότερα πάλι κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παζλ στον κόσμο. Ένας Κινέζος ψυχολόγος έχει ονομάσει το τάνγκραμ «το συντομότερο ψυχολογικό τεστ στον κόσμο», αν και όποιος ασχολείται με αυτό το κάνει για ψυχαγωγία και όχι για ψυχολογική ανάλυση.

G964

ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην ιδια κατηγορια