Αισθητήρας υγρασίας εδάφους Prong για BBC micro:bit

KIT0622

New product

Το Kitronik Prong soil moisture sensor για το BBC microbit είναι ένας αισθητήρας σε πλακέτα που μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε ένα BBC micro:bit για την παρακολούθηση της υγρασίας που υπάρχει στο έδαφος.

More details

Ο αισθητήρας υγρασίας εδάφους Prong είναι μια εύχρηστη και οικονομικά αποδοτική λύση για τη μέτρηση της υγρασίας του εδάφους. Συνδέεται απευθείας στο BBC micro:bit και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως:

  • Παρακολούθηση της υγρασίας των φυτών: Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας λαμβάνουν την κατάλληλη ποσότητα νερού, αποτρέποντας την υπερβολική ή ανεπαρκή ποτίσματος.
  • Γεωπονικές εφαρμογές: Μετρήστε την υγρασία του εδάφους σε αγροκτήματα, κήπους και θερμοκήπια για να βελτιστοποιήσετε την παραγωγή και να εξοικονομήσετε νερό.
  • Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Χρησιμοποιήστε τον αισθητήρα για να διδάξετε στους μαθητές για την υγρασία του εδάφους, τη βιολογία των φυτών και την περιβαλλοντική επιστήμη.

Χαρακτηριστικά:

  • Εύκολη εγκατάσταση: Συνδέεται απευθείας στο BBC micro:bit χωρίς την ανάγκη για κολλήσεις ή άλλα εργαλεία.
  • Ανθεκτικός: Κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας υλικά για αντοχή σε δύσκολες συνθήκες.
  • Ευρεία γκάμα μετρήσεων: Μετρά την υγρασία του εδάφους σε ένα εύρος από 0% έως 100%.
  • Προγραμματιζόμενος: Μπορεί να προγραμματιστεί με το BBC micro:bit για να εκτελεί διάφορες λειτουργίες, όπως η λήψη μετρήσεων, η ενεργοποίηση συναγερμών και η αποστολή δεδομένων σε cloud.

Ο αισθητήρας Prong τροφοδοτείται από την τάση των 3V του BBC micro:bit. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τη θύρα USB είτε τη θύρα JST του BBC micro:bit για να τροφοδοτήσετε το κύκλωμα.

Η πλακέτα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το BBC micro:bit να μπορεί να βιδωθεί χρησιμοποιώντας 3 παξιμάδια M3 και 3 βίδες M3. Τοποθετήστε τις βίδες στις οπές P1, 3V και GND της πλακέτας και του BBC micro:bit και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα παξιμάδια M3 για να τα στερεώσετε στο πίσω μέρος του BBC micro:bit. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλώδια με κροκοδειλάκια για τη σύνδεση μεταξύ του αισθητήρα Prong και του BBC micro:bit.

Όταν τοποθετηθεί στον αισθητήρα υγρασίας Prong, το micro:bit μπορεί να προγραμματιστεί μέσω οποιουδήποτε από τους επεξεργαστές micro:bit, όπως του επεξεργαστή Microsoft MakeCode editor.

5647

ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην ιδια κατηγορια